Start Lindevreugd
In 2012 is Els van der Linden gestart met haar bedrijf Lindevreugd producties. Lindevreugd staat voor theatervreugde en spelplezier. (freelance theatermaker/ docent, vakspecialist drama, film-, tv- en festivalproductie) Daarnaast vertegenwoordigt en bemiddeld Lindevreugd ook voor de uitvoerende kunstenaars (Jet van der Linden).

Opdrachtgevers zijn onder andere Dirk Scheele producties en Theaterbureau vanaf Twee. Daarnaast worden er ook heel veel incidentele theaterklussen uitgevoerd. Naast Lindevreugd werkt Els parttime als pedagogisch medewerker op buurtvereniging De Waag in de Nieuwmarktbuurt in het centrum van Amsterdam.

Lindevreugd 2015
Per 1 januari 2015 is Lindevreugd producties uitgebreid. Els gaat samen met Martijn van Veen verder als vennootschap onder Firma, Lindevreugd producties vof.
Martijn voegt veel toe als het gaat om licht- en geluidstechniek en visuele effecten. Martijn is ook creatief met de productie van films en websites. Naast zijn vaste baan als applicatiebeheerder op Open Schoolgemeenschap Bijlmer verzorgt hij op diezelfde school ook de licht en geluidstechniek voor de dramaopleiding. Martijn heeft zich in 2014 gecertificeerd in theatertechniek op het Mediacollege te Rotterdam.
Met deze gezamenlijke kwaliteiten en de overname van de Theaterbus (www.theaterbus.nl) krijgt Lindevreugd een energieke boost en de mogelijkheid om uit te breiden.

De Theaterbus
De Theaterbus is een onafhankelijk kindertheater, opgericht door Mieke Corbeau. Mieke was theatermaker, producent en uitvoerend kunstenaar. Zij was tevens 33 jaar vakdocent kunstzinnige vorming op diverse basisscholen.

Op 17 december 2014 is “De Theaterbus” overgenomen door Lindevreugd Producties. Lindevreugd staat voor theatervreugde en spelplezier. Els van der Linden is theatermaker, docent en dramaspecialist. Haar partner Martijn van Veen is theatertechnicus. Samen gaan zij verder waar Mieke is gestopt. Zij gaan de activiteiten verder voortzetten en uitbouwen op geheel eigen wijze.

De Theaterbus heeft een pedagogische doelstelling en gebruikt theaterspel om een bijdrage te leveren aan de sociale, emotionele en creatieve ontwikkeling van kinderen. Daarbij probeert zij zo veel mogelijk kinderen te laten genieten van theaterspel, zowel door te kijken als door zelf mee te spelen. De kinderen krijgen een rol, kleding en schmink en worden direct ingezet in de voorstelling. Daarbij improviseren zij op een verhaal, ze laten zich uitdagen en geven antwoord op vragen. Ze overleggen bij problemen en spelen vertelpantomime. Samenwerken is dus een belangrijk deel van de pret. Zij worden meegesleept in het verhaal.

Voor meer informatie over de theaterbus; www.theaterbus.nl
Voor meer informatie over onze visie op kunsteducatie; klik hier